Gevelwerken Breda

 

Een gevelwerkenspecialist nodig voor gevelwerken in Breda? Bij MVT Gevelrenovatie bent u helemaal aan het juiste adres. Wij verzorgen gevelwerken in Breda en omgeving zoals gevelrenovatie, gevelreiniging, gevelimpregnatie en we helpen bij vochtproblemen in uw woning. Ontdek snel hoe wij u kunnen helpen bij allerhande gevelwerken in Breda!

Gevels van woningen en bedrijfspanden hebben het zwaar te verduren. Dag in, dag uit trotseren ze alle weersomstandigheden en omgevingsfactoren. Dat kan lang goed gaan, maar er komt altijd een moment dat uw gevel onderhoud nodig heeft. Omdat de weersinvloeden voor vuil op de gevel hebben gezorgd bijvoorbeeld of omdat het voegwerk kieren en spleten begint te vertonen. In ernstigere situaties zijn er scheuren en gaten te zien in de gevel van uw woning of bedrijfspand in Breda of nog erger: heeft u last van optrekkend vocht in de muren. Voor al deze zaken staan wij voor u klaar met een gepaste oplossing. Als gevelwerkenspecialist verzorgen wij gevelwerken met daarbij onze slogan altijd in het achterhoofd: kwaliteit is onze hoogste prioriteit!

Gevelrenovatie

 

Regen, wind en overige weersinvloeden tasten de gevel aan. Daar is geen ontkomen aan. Vorst kan voor barsten in het voegwerk zorgen en het pleisterwerk kan los beginnen te laten na verloop van tijd. Zodra de eerste scheurtjes en kieren zichtbaar worden in de gevel van uw pand in Breda is het noodzaak om actie te ondernemen. Scheurtjes worden tenslotte scheuren en kiertjes worden complete gaten. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Voorkom ernstige (en onherstelbare) schade aan uw woning of bedrijfspand door ons bijtijds in te schakelen om de gevel van uw pand in Breda te renoveren.

Gevelreiniging

 

Eén van de meest uitgevoerde gevelwerken is gevelreiniging. Logisch, want voordat een gevel gerenoveerd of geïmpregneerd kan worden moet deze brandschoon zijn. Maar ook in andere situaties is het soms nodig om de gevel grondig te laten reinigen. Wanneer vandalen uw woning of bedrijfspand in Breda met graffiti hebben besmeurd bijvoorbeeld of wanneer vuil zich is gaan hechten aan de gevel. Een gevel wordt nu eenmaal vies en een grondige reinigingsbeurt zorgt ervoor dat de gevel er weer als nieuw uitziet.

Gevelimpregnatie

 

Bakstenen en vocht combineren niet al te best. Toch heeft u er ten alle tijden mee te maken. In Breda wilt het immers nog wel eens regenen en vocht vindt altijd zijn weg naar binnen toe. Door de gevel te impregneren met een zogenaamd hydrofobeermiddel zorgen we ervoor dat er een waterwerende laag ontstaat waardoor vocht nog wel naar buiten kan, maar niet langer meer het pand via de gevel kan binnendringen. Onze vakmannen werken met een door onszelf ontwikkeld hydrofobeermiddel en dankzij dit kwaliteitsmateriaal kunnen we u maar liefst 15 jaar garantie bieden op de waterwerendheid van uw gevel. Deze garantie staat als een huis!

Vochtwering

 

Vochtproblemen in kelders, gevels en muren hoeven niet altijd alleen te ontstaan door toedoen van regen. Optrekkend grondvocht kan bijvoorbeeld via de muren de woning binnendringen en voor grote problemen zorgen binnenin de woning. Een relatief klein probleem is de muffe geur die er in uw woning rond gaat hangen bij vochtproblemen, maar een veel groter probleem is bijvoorbeeld schimmelvorming. Dit is erg ongezond en bij het uitblijven van een adequate oplossing kunnen vochtproblemen in uw woning zelfs voor onherstelbare schade leiden in de totale constructie. Voorkomen is beter dan genezen en wij weten precies hoe we vochtproblemen in uw woning of bedrijfspand in Breda aan moeten pakken.

Schoorsteenrenovatie

 

Een onderdeel van uw pand in Breda dat het misschien nog wel zwaarder te verduren heeft dan de gevels, is de schoorsteen. Op grote eenzame hoogte doet hij zijn best om zich staande te houden in alle weersomstandigheden, maar er komt een moment dat ook hij onderhoud nodig heeft. Afbrokkelende voegen en scheuren in de bekleding kunnen voor ernstige situaties zorgen. In het beste geval krijgt u last van een lekkage in het rookkanaal, in een ernstiger geval vliegen de brokken baksteen u om de oren. Voorkom fysieke en/of materiële schade aan u, uw dierbaren, uw buren en uw eigendommen door de schoorsteen op tijd te laten repareren of renoveren door een gespecialiseerd gevelwerker zoals MVT Gevelrenovatie!

Maatwerk & persoonlijk advies

 

Zelfs als u in een buurt woont in Breda waar veel huizen dezelfde bouwstructuur hebben (zoals de Vinexwijken Westerpark en de Haagse Beemden) is er een maatwerkoplossing nodig als het om gevelwerken gaat. Misschien staat uw woning of bedrijfspand bijvoorbeeld net wat meer in de wind dan het pand van de buurman, waardoor uw gevel het zwaarder te verduren heeft dan precies dezelfde gevel aan de andere kant. Gevelwerkzaamheden betreffen daarom altijd maatwerk, ongeacht het type gevelwerk dat wij voor u uitvoeren.
Graag gaan wij dan ook met u in gesprek over de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie. Wij denken daarbij niet alleen in oplossingen voor het huidige probleem, maar denken ook mee hoe toekomstige problemen voorkomen kunnen worden.
Neem daarom vandaag nog contact met ons op om de gevelwerken die u wenst uit te laten voeren in Breda met ons te bespreken. Wij staan voor u klaar om u een advies op maat te geven rondom uw persoonlijke (woon)situatie!