MVT Gevelrenovatie is de specialist in het

Renoveren van Schoorstenen

Schoorsteenrenovatie – MVT Gevelrenovatie

De schoorsteen op uw woning heeft het het zwaarst te verduren van allemaal. Elke dag opnieuw wordt hij blootgesteld aan alle denkbare weersinvloeden en dat heeft zo z’n weerslag op het metselwerk en de voegen. Vorst en regen kunnen de schoorsteen aantasten en voor vervelende (en soms zelfs levensgevaarlijke) situaties zorgen. Voorkom schade aan uzelf, uw dierbaren, de buren en uw eigendommen door tijdig de schoorsteen te laten renoveren door een erkende vakman. MVT Gevelrenovatie is dé specialist die u inschakelt bij schoorsteenrenovatie!

Schoorsteenrenovatie

Vocht, vorst, voegen en bakstenen maken samen geen al te beste combinatie. Omdat het rookkanaal zich altijd op het hoogste punt van uw woning bevindt heeft de schoorsteen het flink te verduren. Dag in dag uit trotseert hij de meest gure weersomstandigheden en in Nederland wilt het nog wel eens regenen. Met alle gevolgen van dien, want een schoorsteen die aan het vervallen is kan tot vervelende – maar vooral ook gevaarlijke – situaties leiden. In het meest gunstige geval heeft u enkel maar last van aanslag op de schoorsteen. Mos en algen hebben vrij spel op het dak van uw woning en wanneer deze niet regelmatig verwijderd worden tasten ze de schoorsteen aan. Een groene aanslag is zichtbaar en zorgt direct voor een waardevermindering van uw woning. In een minder gunstig geval trekt vocht in het voegwerk van de schoorsteen en worden de voegen poreus. Bakstenen kunnen afbrokkelen en schade aan uw eigendommen veroorzaken. Vocht trekt via het rookkanaal uw woning binnen en kan binnenin de woning voor vochtproblemen zorgen. Materiële schade is vervelend, maar veel ernstiger is het natuurlijk als afbrokkelende bakstenen op u, uw dierbaren of omstanders terechtkomen. En wat te denken van schimmelvorming in uw woning vanwege een lekkend rookkanaal? Alleen daarom al is het belangrijk dat schoorsteenrenovatie tijdig wordt uitgevoerd. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Bij het laten stralen van een buitenmuur zal er een laagje van de huidige gevelstenen verwijderd worden. Na het stralen van een gevel ziet uw buitengevel er weer als nieuw uit. In sommige gevallen kan het zo wezen dat er na het stralen ook opnieuw gevoegd moet worden. Zowel voor een gevelreiniging als het impregneren van de buitenmuren is het verstandig een vakman in te schakelen. Uiteraard wilt u van te voren weten waar u aan toe bent als we het hebben over de kosten. Vraag daarom geheel vrijblijvend een offerte aan zodat wij u een prijsoverzicht kunnen mailen en u de prijzen kunt gaan vergelijken met andere bedrijven. Op deze manier zal u altijd besparen op de kosten!
Ruined House

Allround gevelwerkenspecialist

Als gevelwerkenspecialist draaien wij ons hand niet om voor schoorsteenrenovatie. Wij knappen het voegwerk en het eventuele pleisterwerk op zodat de schoorsteen er weer als nieuw uitziet. Net als bij de gevel is het mogelijk om de schoorsteen te laten impregneren. Er wordt een vloeistof of crème aangebracht die ervoor zorgt dat de schoorsteen (weer) waterwerend wordt. Wij werken enkel met de beste materialen en gereedschappen. Nu laten renoveren betekent dus dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de staat van uw schoorsteen!

Unieke situatie, persoonlijk advies

Bij MVT Gevelrenovatie werken we altijd met onze slogan in ons achterhoofd: “kwaliteit is onze hoogste prioriteit”. Kwaliteit kan alleen geleverd worden als er wordt uitgegaan van unieke situaties. Uw woonsituatie is uniek en daarom bekijken we graag samen met u wat de beste werkwijze is om uw schoorsteen weer als nieuw te laten zijn. Onze deskundige vakmannen inspecteren uw persoonlijke situatie en geven een advies op maat. Een advies waarmee niet alleen problemen verholpen worden, maar toekomstige problemen ook voorkomen worden. Neem daarom vandaag nog contact met ons op om uw persoonlijke woonsituatie in kaart te laten brengen. Onze experts staan voor u klaar om aan de slag te gaan met de schoorsteenrenovatie! Wij komen uw schoorsteen eerst inspecteren en uw persoonlijke situatie beoordelen en daarna geven we een advies op maat. Een advies waarmee niet alleen problemen verholpen worden, maar toekomstige problemen ook voorkomen worden.
chimney room interior in private house built of logs.

Nadelen van impregneren

Een gevel impregneren kan mogelijk ook nadelige gevolgen hebben. Een aantal van deze mogelijke nadelen zijn:

  • De muren verliezen hun ventilerende mogelijkheid
  • Het kan er toe leiden dat er binnen meer vocht wordt vastgehouden
  • Het is alleen mogelijk op een wand zonder scheuren en poreuze voegen. Wanneer eerst een gevelrenovatie uitgevoerd moet worden kan het een kostbare klus worden.

Of er in uw situatie sprake is van of risico is op bovenstaande nadelen kunnen wij op locatie bepalen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij hier goed zicht op.

Gevel impregneren na voegen van muren

Als u uw buitenmuren opnieuw wilt laten voegen omdat de huidige voegen gebreken veroorzaken dan is het verstandig om na het opnieuw voegen van de gevel meteen de gehele gevel te laten impregneren. U bent er dan zeker van dan uw gevels waterdicht zijn en u slaat met de kostprijs 2 vliegen in een klap.
gevel-impregneren

Reinigen, voegen en impregneren

Wanneer mensen ervoor kiezen om de gevel te impregneren zal de buitengevel ten eerste schoon moeten zijn. Ook is het verstandig om er voor te zorgen dat de buitenmuur in topconditie is wanneer deze geïmpregneerd gaat worden.

Dit is dan ook direct de reden dat bij het impregneren van een gevel vaak wordt gekozen voor, reinigen, voegen en vervolgens impregneren. We kunnen al deze werkzaamheden voor u uitvoeren en dat voor zeer goedkope prijzen.

geschilderde buitenmuur impregneren

Vaak krijgen we de vraag of het mogelijk is om een geschilder buitengevel te impregneren. Het antwoord hierop is ja. Een gevel impregneren kan prima als deze geschild is. Sterker nog: de verflaag zal extra beschermd worden wanneer deze gehybrofobeerd is. We raden daarom ook vaak aan om de gevel te impregneren net nadat de buitenmuur geverfd is.

Andersom is het trouwens niet mogelijk. Schilderen over een geïmpregneerde muur heen is niet mogelijk. De verf zal namelijk niet pakken.

De naam Bergen op Zoom kent een aantal verklaringen, waaronder die van bergen als haven of verwijzend naar de hoogteverschillen door de ligging op de Brabantse Wal, en het woord Zoom als de rand van de Brabantse Wal, dan wel afkomstig van het woord soma, dat moeras betekent. Met het -later gegraven- vaartje de Zoom heeft de naam niets te maken.