Injecteren optrekkend vocht – MVT Gevelrenovatie

 

Optrekkend en doorslaand vocht in de muren van uw woning kan voor grote problemen zorgen. Het begint met muffe geurtjes en schimmelvorming, maar wanneer er geen adequate oplossing komt zorgt optrekkend vocht voor serieuze en vaak onherstelbare schade aan de constructie van de woning. Voorkom onnodig hoge reparatiekosten en blijvende schade aan uw woning door de muren van uw woning te laten injecteren om optrekkend vocht tegen te gaan!

Muren injecteren bij optrekkend vocht

 

Optrekkend (of zelfs doorslaand) vocht is een vervelend probleem dat veelal voorkomt bij oudere huizen. Nieuwe woningen kunnen er echter ook mee te maken krijgen. Bijvoorbeeld door een ontbrekende of slecht werkende waterkering. Grondvocht kan op die manier in de muren trekken en dat optrekkende vocht kan voor grote problemen zorgen.
Enerzijds betekent optrekkend of doorslaand vocht in uw woning direct een waardevermindering voor uw woning, maar vaak is dat slechts uw kleinste zorg. Vocht in de muren zorgt bijvoorbeeld voor een ongezond leefklimaat binnenin uw woning. Schimmels zijn schadelijk voor de volksgezondheid en de muffe geur trekt door in kleding en het meubilair. Muren beginnen af te brokkelen, het pleisterwerk laat los en wanneer de vochtproblemen niet vakkundig worden aangepakt kan er zelfs onherstelbare schade ontstaan aan de dragende constructie van uw woning. Overbodig om nog te zeggen dat dit voor levensgevaarlijke situaties kan leiden voor u en uw dierbaren.
Door de muren met vochtproblemen te injecteren met een vochtwerend middel krijgt vocht niet langer de kans om verder op te trekken in de muur. Er ontstaat een waterkerende laag die voorkomt dat grondvocht de muur indringt. Het injecteren van de muren bij optrekkend vocht is een secure aangelegenheid. Het soort muur, de dikte van de muur en de mate waarin het vocht al is opgetrokken zijn allen van invloed op de toegepaste werkwijze en het middel dat gebruikt wordt om de waterkerende laag aan te brengen. MVT Gevelrenovatie is dé specialist die u inschakelt bij vochtproblemen in muren en gevels.

Maatwerk oplossingen

 

Een kant-en-klare-oplossing bij optrekkend of doorslaand vocht in de muren is er niet. Elke situatie is weer anders en vraagt zodoende om een specifieke behandelmethode. Onder andere de dikte van de muur en de mate waarin het vocht zijn weg al naar boven heeft gevonden zijn van invloed op de aanpak. Tevens is het belangrijk dat de muur verder in goede conditie is. Vocht vindt tenslotte altijd zijn weg wel en kieren en spleten in het voegwerk zijn funest voor een optimale werking van de behandelmethode.
Daarom komen wij altijd eerst een inspectie bij u doen om samen met u te bespreken wat het beste plan van aanpak is in uw persoonlijke situatie. We doen een vochtmeting en repareren eventuele beschadigingen aan de muur of gevel voordat we de muren injecteren met het vochtwerende middel. We zijn er tenslotte niet alleen om de problemen van nu te verhelpen; we voeren onze werkzaamheden uit met de gedachte om toekomstige problemen te voorkomen. Niet voor niets luidt onze slogan: “kwaliteit is onze hoogste prioriteit”.
Neem daarom vandaag nog contact met ons op om uw persoonlijke situatie rondom optrekkend of doorslaand vocht in uw woning te bespreken. Wij staan klaar om de vochtproblemen die u ervaart in uw woning snel en adequaat te verhelpen!